uk loan

3. sz. egység

“Bóbita” Különleges Gyermekotthon

9012 Győr- Ménfőcsanak, Szél u. 45/B.

tel, fax: 96/556-465, 96/556-466

Szakmai vezető: Bagarus-Erdélyi Zsuzsanna

email:bagizsu79@gmail.com

Weöres Sándor
A TÜNDÉR

„Bóbita, Bóbita táncol,
Körben az angyalok ülnek,
Béka-hadak fuvoláznak,
Sáska-hadak hegedülnek.

Bóbita, Bóbita játszik,
Szárnyat igéz a malacra,
Ráül, igér neki csókot,
Röpteti és kikacagja.

Bóbita, Bóbita épít,
Hajnali köd-fal a vára,
Termeiben sok a vendég,
Törpe-király fia-lánya.

Bóbita, Bóbita álmos,
Elpihen őszi levélen,
Két csiga őrzi az álmát,
Szunnyad az ág sűrűjében.”

A Bóbita Különleges Gyermekotthon az életkoruk miatt (0-3 éves) különleges ellátást igénylőgyermekek teljes körű ellátását biztosítja.
Az otthon 2001. július 01. óta működik.  Az ideiglenes hatályú elhelyezést követően vagy saját családjukba vagy nevelőszülőkhöz, vagy örökbefogadó szülőkhöz kerülnek gyerekeink.
Alapvető célunk, hogy a családjuk gondoskodását nélkülözni kényszerülő gyerekeknek olyan OTTHONT biztosítsunk, amely minden lakójának lehetővé teszi, hogy igazi gyermekéletet élhessen, amelynek szeretetteljes, megértő légkörében biztonságban érezheti magát és ahol folyamatos és bensőséges, igazi emberi kapcsolatok megalapozására nyílik lehetősége.
Igyekszünk lehetővé tenni, hogy a nálunk töltött idő minél rövidebb legyen, és hogy a kisgyerek további helyzete lehetőség szerint hosszú távú, megnyugtató és biztonságos legyen.
Otthonunk évek óta szorosan együttműködik a Gézengúz alapítvánnyal, melynek szakemberei segítséget nyújtanak a korai fejlesztés biztosítására.

Lehetőség van arra is, hogy a kisgyereket édesanyjával együtt helyezzük el otthonunkban a gyermekvédelmi szakellátás keretein belül.