uk loan

2. sz. egység

Lakásotthonok

9024 Győr, Vasvári Pál u. 1.

tel: 96/511-930

Szakmai vezető: Herold Tamás

email:herold.tamas@gyermekotthon.hu

“Nefelejcs” Lakásotthon
9012 Győr-Ménfőcsanak, Szél utca 45.
Tel: 96/449-324

Férőhelyek száma: 9 fő.
Ménfőcsanak községet 1970-ben csatolták Győrhöz, így a lakásotthon közigazgatásilag a megyeszékhelyhez tartozik. Az ingatlan szervesen illeszkedik a lakókörnyezetébe, egy csendes, kevésbé forgalmas utcában.

A jó szerkezeti állapotban lévő családi ház egy kétszintes épület, amelyhez zárt udvar is tartozik.

Az ötszobás lakásotthon 9 fő befogadására alkalmas, az egy, két és négy ágyas szobákban minden gyermek számára biztosított az egyéni felszerelések elhelyezését szolgáló szekrények. A közös helyiségek nappali, étkező, fürdőszobák tágasak, az épület berendezése kulturált családias környezetet biztosít.
A gyermekek napi életviteléhez, ellátásához és fejlesztéséhez megfelel? eszközök széles köre biztosított. A lakásotthon létesítésekor fontos szempont volt, hogy a gyermekek lehetőség szerint minél családiasabb környezetbe kerüljenek, ezzel is enyhítve a családból való kikerülés traumáját
“Színvilág” lakásotthon
9241 Jánossomorja, Liget utca 3.
Tel: 96/225-526

Jánossomorja városa három egykor önálló községet foglal magába (Mosonszentpéter, Mosonszentjános, Pusztasomorja), a lakásotthon a település Mosonszentpéteri részén található.
A kisváros rendelkezik az alapvető létesítmények rendszerével, a lakásotthon közelében megtalálható az óvoda, általános iskola, posta, orvosi rendelő, templom, vegyesbolt. Az általános iskolás gyermekek a helyi iskolába járnak, ahol az enyhe értelmi fokban fogyatékos tanulók integrálására is van lehetőség, középiskolás gyermekek Mosonmagyaróvár oktatási intézményeiben tanulnak tovább.

A háromszintes tágas lakásotthon első szintjén jól felszerelt konyha, étkező, két hálószoba, egy nevelői szoba, fürdő és mellékhelyiség található. Az épület felső szintjén nagy előtér, két szoba, fürdőszoba, WC került kialakításra. A szobákban ahol hárman, illetve négyen laknak együtt, tetszés szerint rendezik és díszítik lakókörnyezetüket a gyerekek. A lakásotthon hatalmas parkosított udvara lehetőséget ad a mozgásra, sportolásra, játékra. A szabadidő hasznos eltöltésének megszervezésekor az elszigetelődés helyett a nyitottság a fő szempont, ezért a külső baráti kapcsolatok kialakítása, a különböző kulturális programokban való részvétel fontos gyermekeink számára.
“Mozaik” Lakásotthon
9100 Tét, Petőfi u. 37.
Tel: 06-20/34-1518
Férőhelyek száma: 12 fő

A téti lakásotthon folyamatos munkarendben működő bentlakásos intézmény, amely 12 fő gyermeknek biztosít teljes körű ellátást, önálló családi házban, családias körülmények között. Az ellátottak tankötelezettségüknek, adottságaiknak és értelmi képességüknek megfelelő iskolatípusban tehetnek eleget, de természetesen lehetőség van Győr városában működő középfokú intézményben történő továbbtanulásra is. Munkánk során arra törekszünk, hogy a lakásotthont biztonságos, szeretetteljes, otthonos légkör jellemezze, ennek érdekében a mindennapok szervezése, tervezése során figyelembe vesszük az életkori, az egyéni és a különleges szükségletet is. A lakásotthon az intézményes nevelés feltételeinek megfelel, nagy udvarral rendelkezik, amely lehetővé teszi a szabadidő hasznos eltöltését, ugyanakkor a kapcsolattartás helyszínét biztosító helyiségek is rendelkezésre állnak.

“Fészek” Különleges Lakásotthon
9300 Csorna, Komáromi u. 6.
Tel: 06-20/346-9830
Férőhelyek száma: 10 fő

A csornai különleges lakásotthon gyermekvédelmi szakellátás keretében a tartósan beteg illetve sajátos nevelési igényű és/vagy tanulásban akadályozott gyermekek számára szolgálat különleges ellátást. Legfőbb célunk, hogy a nálunk élő gyermekeket a saját családjába hazagondozzuk, valamint a szükséges megsegítés fokán felkészítsük őket az önálló életvezetésre. Küldetésünk, hogy az itt elhelyezett gyermekek olyan magas színvonalú gondozásban – nevelésben részesüljenek, amely a lehető legjobban megközelíti a családi életet.

A fentiek megvalósításának lényeges eszközei a gyógypedagógiai módszertannal történő felzárkóztatás, továbbá a lakásotthonban alkalmazott egyéni igényekhez igazodó nevelési alapelvek és módszerek. Az épület szervesen illeszkedik a lakókörnyezetbe, a lakásotthon adottságai lehetővé teszik a családias összejövetelek, kapcsolattartások lebonyolítását, valamint a közös szabadidős tevékenységek megszervezését és kivitelezését.