uk loan

Intézményünk belső képzési rendszere

A gyermekotthonokban folyó pedagógiai munka speciális felkészültséget igényel. Gyermekeink gyakori “rendellenes” viselkedése komoly terhet ró a velük foglalkozókra, nem csak a szakellátásban.

Munkánk során a hagyományos pedagógiai megközelítés ritkán vezet eredményre; ezt tapasztaljuk házon belül is, de ezt halljuk többnyire az oktatási intézményekből is. A gyermekeinkkel foglalkozó szakemberek gyakran sóhajtanak fel: “Nincs eszköz a kezünkben!”

Mi ezen szeretnénk segíteni. Saját fejlesztésű tananyagunk részletesen tárgyalja a szükséges elméleti ismereteket, közérthetően, interaktív módon, hogy ne legyen unalmas a tanulás. Az elektronikus esettárban a hétköznapi életből vett helyzeteken keresztül mutatunk be számos helyes és helytelen megoldást, bízva abban, hogy a szakemberek képessé válnak ezen ismeretek integrálására a saját munkájukba.

Meggyőződésünk, hogy munkánk nem csak a szakellátásban dolgozók számára hasznos, hanem mindenkinek, akik gyermekinkkel foglalkoznak, legyen az iskola, sportegyesület, támogatók, stb.

Szeretnénk elérni, hogy tananyagunk segítségével nem pusztán a konkrét esetek megoldásához kapnak segítséget, hanem kialakul az a sajátos szemléletmód, amely segítségével eredményesebbé, örömtelibbé válhat munkájuk.

Minden érdeklődőnek jó tanulást, kellemes időtöltést kívánunk!

A képzési rendszerünkből az okra ható gondozás és az elektronikus esettár vendégként belépve bárki számára elérhető az alábbi linken:

http://gyermekotthon.hu/oktatas/