uk loan

9. sz.egység

“Glória” Különleges Gyermekotthon

Győr, Bárczi Gusztáv u.2.

tel, 20/350 6073

Szakmai vezető: Szilvássi Dénes

email: szilvassi.denes@gyermekotthon.hu

A Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Intézmény gyermekotthona 1998. szeptember 1-jén alakult. 2015. szeptember 1-től a Győr-Moson-Sopron Megyei Gyermekvédelmi Központ fenntartása alatt működünk tovább Glória Különleges Gyermekotthon néven.
A Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Intézmény mellett egy különálló épületben és a hozzá tartozó területen otthont nyújtó ellátást biztosítunk az ideiglenes hatállyal elhelyezett, átmeneti vagy tartós nevelésbe vett értelmileg akadályozott gyermekeknek. Gyermekotthonunkban a 3 és 24 év közötti gyermekvédelmi gondoskodás alatt álló, 16 fő gyermek és fiatal felnőtt ellátása és nevelése folyik két csoportban.

A csoportok munkáját 1-1 fő nevelőtanár, 3-3 fő gyermekfelügyelő, 1-1 gyermekvédelmi asszisztens, valamint fejlesztőpedagógus, pszichológus és növendékügyi előadó segíti.

Fő feladatunknak tekintjük a szakmai program végrehajtásával összhangban, a teljes körű ellátás keretében, az otthonosság megteremtése mellett, a gyermekek gondozását, felügyeletét és sokirányú foglalkoztatását. Heti rendszerességgel gyermekgyűlést tartunk, ahol közösen megbeszéljük az elmúlt hét eseményeit, és a következő hét programjait. Sokat kirándulunk és túrázunk, rendszeresen részt veszünk a város által szervezett rendezvényeken. (kiállítások, mozi – színház látogatások, sportrendezvények, koncertek, …stb.). Gyermekeink születés – és névnapját, valamint egyéb ünnepeinket (karácsony, húsvét, gyermeknap… stb.) családias légkörben, megfelelő érzelmi tartalommal ünnepeljük. Nagy gondot fordítunk a gyermekek hétvégi – és nyári szabadidős programjainak szervezésére.