uk loan

6. sz. egység

Lakásotthonok

9400 Sopron, Cseresznye sor 22.

tel, fax: 99/313 032

Szakmai vezető: Tajti Eleonóra

email:tajti.nora@gyermekotthon.hu

“Borostyán” Lakásotthon

9422 Harka,Fenyves u. 9.

tel: 99/315 567

A lakásotthon a falu elején kialakított új lakónegyedben családi házas övezetben található. A település infrastruktúrája kiépült, Sopron város tömegközlekedéssel könnyen és gyorsan megközelíthet?. Iskola, óvoda, orvosi rendelőtalálható a faluban. A gyermekek közül többen is az itt lévő intézményekbe járnak.

A ház háromszintes, alul pincével rendelkezik. Megfelelő bútorzattal, korszerű konyhatechnikai és egyéb eszközökkel ellátott. Az alsó szinten előszoba, konyha, étkező, nappali, kétszemélyes fiú szoba, fürdőszoba és wc található. Az emeleten három szoba, egy fürdőszoba + wc valamint erkély került kialakításra.

Az alagsorban kapott helyet az élelmiszer raktár, valamint a gyermekek pihenését és sportolását biztosító helyiség.

A házat gyümölcsfákkal teli kert övezi, ami a gyermekeknek mozgási, játszási lehetőséget is nyújt. A ház előtti rész örökzöld növényekkel parkosított. A szomszédos utcában található a falu sportpályája, mely szabadidős tevékenységek eltöltésének széles skálájára ad lehetőséget.

Jelenleg 12 gyermeket nevelünk az otthonban, 7 fiút és 5 lányt. A gondozási hely kijelölésénél figyelembe vették a testvérek együttes elhelyezését. A legkisebb gyermek 8 éves a legidősebb pedig 18 éves utógondozói ellátott.

A női és férfi kollégáknak köszönhetően a gyermekek a családnak megfelelő szerepmintákat kapnak.

“Napraforgó” Lakásotthon

9400 Sopron

Ónodi u. 10. Tel:

A lakásotthon Sopronban a Kuruc dombon található. A településrész infrastruktúrája jól kiépült, a belvárosi és az oktatási intézmények tömegközlekedéssel könnyen megközelíthetőek. Mivel Nyugat-Magyarország egyik legfejlettebb régiójában található, a szabadidős rekreációs szolgáltatások könnyen elérhetőek, és viszonylag széles körben állnak rendelkezésre.

Jelenleg 10 gyermeket nevelünk az otthonban, 5 fiút és 5 lányt.

A legkisebb gyermek 7 éves, a legidősebb pedig 19 éves utógondozói ellátott.

A lakásotthon családias környezetben, parkosított kerttel, háromszintes lakótérrel rendelkező ház. Megfelelő bútorzattal, korszer? konyhatechnikai és egyéb eszközökkel ellátott. Az alsó szinten konyha, étkező, nappali, és nappaliból nyíló terasz, valamint a fiúk fürdőszobája és egy nevelői helyiség található.

Az emeleten két lány szoba, egy fiúszoba, a lányok fürdőszobája és wc-je kap helyet. A tetőtéri szinten 1 db lány szoba és egy mosdó + wc került kialakításra.

Az előkertben tuják, évelő,  illetve szezonális virágok teszik szebbé a bejáratot, a hátsó udvaron pedig a kicsik részre homokozó és hinta található, a nagyobbaknak pedig füves terület a focizáshoz, tollaslabdázáshoz. Az udvar rendezése, karbantartása a házban élő gyermekek és felnőttek feladata.

“Levendula” Lakásotthon

9400 Sopron

Késmárki u. 1. Tel:

A lakásotthon Sopronban a Kuruc dombon található. Az utca első lakóháza, mely két utcára nyílik. A ház előtti téren Európai Uniós előírásoknak megfelelő játszótér, és futballozásra alkalmas füves terület található.  A ház parkosított udvarral, garázzsal, pincével rendelkezik.

A lakásotthon kétszintes lakótérrel rendelkező ház. Megfelelő bútorzattal, korszerű konyhatechnikai és egyéb eszközökkel ellátott. Az alsó szinten konyha, étkező, nappali, és nappaliból nyíló terasz, valamint egy fiú szoba és egy zuhanyzó + wc található. Az emeleten három szoba, 1 fürdőszoba és 1 wc kapott helyet.

Az alagsorban került kialakításra a mosókonyha, vasalószoba és az élelmiszer raktár. A terasz és az udvar lehetőséget nyújt a pihenésre.

Jelenleg 10 gyermeket nevelünk az otthonban, 7 fiút és 3 lányt.

A legkisebb gyermek 7 éves a legidősebb pedig 20 éves utógondozói ellátott.